Skip to main content

Hvad koster en (billig) hjemmeside?

Michael Sønderup Nielsen - Joomla konsulent
Kategori: Joomla Hjemmesider
Opdateret 28. oktober 2020

Hvad koster en billig hjemmeside

Vil lige sige, at da der ikke er nogen venner i erhvervslivet, opfordrede jeg hende til at kontakte nogle andre webbureauer og webdesignere, og lod hende på forhånd vide, at mine konkollegaers priser muligvis ville være højere end hendes forventede budget.

På trods af min advarsel kontaktede hun flere designere og udviklere og forventede en masse funktioner til meget få penge. Hun var frustreret, da hun ikke fik mange svar, og dem hun fik, indeholdt en variation af "Undskyld, men vi er ikke det bedste match til dit projekt.".

"Hvad gør jeg forkert?", spurgt hun mig.

"Alle disse designere og udviklere vil have flere penge, end jeg er villig til at betale".

Problemet med rabat-shopping

Bevares!

Jeg vil da også gerne spare penge, når jeg handler. Men kun når jeg har brug for et par jeans, men ikke så meget, når jeg har brug for en professionel service. Lad mig give dig et eksempel, som du helt sikkert vil kunne mærke på dine tænder.

Forestil dig, at du har en akut nødsituation med en tand, som gør afsindig ondt. Du har været der! Det har vi fleste.

Der er to tandlæger i dit område:

Billig hjemmeside tandlæge-logoer

Hvilken tandlæge vil du ringe til?

Den, der virker professionel (vi antager, at logoerne er repræsentative for hver tandlæges hjemmeside) og koster mere, eller den, der ligner et cirkus, men som måske også vil forsøge at sælge dig en billig hjemmeside, når du nu alligevel er der?

Dette er vigtigt af to grunde.

For det første, når du beslutter, hvad du har råd til at investere i din egen hjemmeside, skal du huske på, at billigere ikke altid er bedre.

For det andet ønsker du ikke at hyre nogen, hvis hjemmeside ligner ”Billige Tænder & Web”, uanset hvor billigt arbejdet er.

Jeg tror, vi med sikkerhed kan antage, at den første tandlæge sandsynligvis giver en bedre kvalitet. Jeg har ikke noget ønske om at lade nogen putte en boremaskine ind i min mund til mindre end jeg ville betale for et par sneakers.

Et par ord om priser

Som jeg har nævnt før, kan prisen på en hjemmeside variere voldsomt afhængigt af den funktionalitet, du har brug for, hvem du hyrer og en række andre faktorer. Hjemmesider ligner ikke biler, jeans eller noget håndgribeligt gods, du kan købe i en butik – design og udvikling af en hjemmeside er en tjeneste - ikke et produkt.

Hvis du vil have en hjemmeside bare for sjov, er det forståeligt, at du ikke ønsker at bruge en masse penge. Den gode nyhed er, at det behøver du så heller ikke!

Der er masser af gratis eller billige hjemmeside-platforme tilgængelige for folk, der ønsker at starte en blog eller en hjemmeside. Ophold dig på Facebook et stykke tid, og du vil se alle former for reklamer, der henvender sig til dem, der ønsker en billig hjemmeside uden at investere en masse penge.

Hvis du driver en seriøs virksomhed, hvad enten det er en blog, der tjener penge, et onlinefirma eller endda en fysisk virksomhed af en eller anden type, er din hjemmeside (i de fleste tilfælde) den vigtigste form for markedsføring, du muligvis kan bruge.

De af os, der leverer tjenester til disse virksomheder, har arbejdet hårdt for at være i stand til (1) at lytte til, hvad du (faktisk) har behov for, og (2) udvikle en plan, der imødekommer disse behov.

5 faktorer til beslutningen om, hvad der skal betales for en hjemmeside

1. Hvor mange penge kan du tjene med en veldesignet hjemmeside, der fungerer som den skal?

Det er ikke altid let at estimere, hvor meget en hjemmeside øger din indtjening, men lad os sige, at det at have en hjemmeside vil hjælpe dig med at indtjene kr. 150.000 om året.

En hjemmeside kan sagtens have 2-3 år (nogle gange mere), før der den trænger til at blive opdateret. Så, hvis omkostningerne er kr. 50.000, og du kan tjene ca. kr. 500.000 i hjemmesidens levetid, er det så ikke ret godt?

SHUT UP AND TAKE MY MONEY!!!

money

Jeg ville betale kr. 50.000 i morgen, hvis jeg vidste, at jeg kunne indtjene ca. kr. 450.000 over nogle år.

Advarsel: Ingen kan eller bør love dig nøjagtige tal, fordi det er umuligt at vide med sikkerhed.

2. Hvad har din hjemmeside faktisk brug for?

Bliv ikke for fokuseret på flotte slideshows og animationer og fancy effekter. Jeg hader at fortælle dig det, men intet af det er vigtigt.

Det vigtigste er dit mål - hvad enten det er at få besøgende til at foretage et køb, ringe til dig eller anmode om et tilbud. Hver side på din hjemmeside skal designes med det mål for øje.

3. Hvor meget har du råd til?

Bemærk, at jeg ikke spurgte, hvor meget du gerne vil betale, for det er en helt anden ting.

Hvis du ikke tror, du kan bruge mange penge på en hjemmeside, forventer du naturligvis ikke at få mange fordele ved det. Så hvorfor vil du så overhovedet ulejlige dig med at have en?

4. Hvad skal der til for at få det, du ønsker?

Hvis du vil have den næste Facebook-ish platform, kan du ikke få den til kr. 5.000. Hvis du vil have tilpasset funktionaliteter, kan du ikke få det fra din vens teenagesøn, der tilfældigvis har lært lidt om webdesign henne i skolen.

Det er vigtigt at prioritere, hvad din hjemmeside har brug for. Hvis du ikke har råd til alt lige nu, kan du altid opdele projektet i faser. Få det grundlæggende først, og planlæg derefter de andre funktioner omkring dit budget, så du kan passe dem ind.

5. Hvem kan du stole på?

Når du taler med potentielle designere eller udviklere, behøver du ikke kende en masse teknisk jargon for at afgøre, hvem der er i stand til at udføre arbejdet.

Her er hvad du virkelig har brug for at vide:

  • Har han (m/k) spurgt om dine mål? Hvis ikke, er det et rødt flag. Løb væk.
  • Er hans prisfastsættelse i overensstemmelse med, hvad du har råd til? Hvis ikke, bed om en henvisning eller gå videre.
  • Er hans tidligere arbejde magen til det, du har brug for? Bed ALTID om at se eksempler på hjemmesider, som han har designet eller udviklet.

Så, hvor meget er for meget for en hjemmeside?

Igen, hvis vi husker, at design og udvikling af hjemmesider er en tjeneste, ikke et produkt, afhænger prisen virkelig af, hvad du har brug for, hvor hurtigt du har brug for det, og hvor meget viden og færdigheder der kræves for at få det til at ske (ikke nødvendigvis hvor mange timer).

Hvis din tandlæge tager 5 timer om at fikse din tand, skal det så koste mere?

Selvfølgelig ikke!

Så, hvorfor vil du betale en timesats for en hjemmeside?

Betyder det, hvor lang tid det tager, hvis jobbet bliver udført inden fristen, og det færdige produkt er, hvad du forventede?

For en virksomhedshjemmeside er det svært at give et skøn, fordi der er så mange muligheder. Hvis du har brug for en hjemmeside med 5-6 sider, en kontaktformular og ingen andre funktioner, kan du sandsynligvis få noget anstændigt til omkring kr. 20.000. Hvis du har brug for mere end det grundlæggende, skal du dog forvente at betale langt mere.

Hvis disse tal chokerer dig, tænker du ikke over, hvad du vil have, at din hjemmeside skal gøre for dig, eller hvordan den hjælper dig med at tjene penge.

Som jeg sagde før, hvorfor skal du betale for det, hvis det ikke tjener dig noget? Køb dig nogle visitkort i stedet.

Men, hvis du vil have en hjemmeside, fordi du er klar over, hvor effektivt internettet kan være, og hvor meget du potentielt kan tjene, skal du på alle måder være villig til at betale alt, hvad det kræver. Det lover jeg.

Har du spørgsmål til hjemmesider eller brug for sparring?

Kontakt mig på mail tlf. 71992909, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller kontaktformularen her på hjemmesiden for en snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig.


Hjælp til Joomla?