Skip to main content

Hacket Joomla hjemmeside

– få hjælp når uheldet er ude

Hjælp! Min Joomla hjemmeside hacket!

Få akut hjælp hvis din Joomla hjemmeside er hacket.

Send en besked her for akut de-hacking af din Joomla hjemmeside eller webshop – den bliver renset, genskabt og online igen inden for 1-12 timer!

Joomla ekspert
Fokus på løsningen
Hurtig tilbagemelding
Hacket Joomla hjemmeside

Hvordan ved du, at din Joomla hjemmeside er blevet hacket?

Der kan både være synlige og usynlige tegn på at den er hacket.

De synlige tegn er, at der eksempelvis er ændringer i dine tekster, andre billeder og backlinks, som du ikke har sat ind. Det kan også være ændringer i sproget, i din title-description eller endda en besked fra hackeren, der fortæller at din hjemmeside er hacket. Et andet synligt tegn er, at dine besøgende bliver re-directet til en anden hjemmeside, når de vil besøge din.

Det mest åbenlyste tegn er at dit webhotel lukker for din hjemmeside.

De usynlige tegn på at din Joomla hjemmeside er hacket, er straks sværere at se, hvis du ikke er opmærksom på din hjemmeside. Det kan være at den pludselig er blevet mere langsom, og ikke performer som den plejer. Eller, at den sender spam ud til dine kunder, som du først opdager, når du bliver gjort opmærksom på problemet.

Uanset, skal du altid reagere på det der virker mistænkeligt, eller anderledes end det plejer.

Har du mistanke om, at din hjemmeside er hacket, så skal du ikke vente. Det forsvinder ikke af sig selv – og kan koste dig dyrt i kunder og din placering på Google.

Derfor bliver din Joomla hjemmeside hacket

Joomla CMS er et af verdens sikreste CMS.

Den største årsag til, at Joomla hjemmesider overhovedet bliver hackede er, at hjemmesideejerne glemmer at holde deres sider og udvidelser opdaterede.

Din hjemmeside eller webshop skal naturligvis vedligeholdes, opgraderes til den nyeste version og opdateres, når der er nye opdateringer. På den måde lukker du aktivt langt de fleste ’huller’ for hackerne.

Så hvis du har en ældre version af Joomla, så som Joomla 1.5 og Joomla 2.5 er din hjemmeside mere sårbar for hackerangreb. Der udgives nemlig ikke flere sikkerhedsopdateringer til disse versioner.

Har dit webhotel lukket din hackede Joomla hjemmeside?

Der er rigtig mange gode webhoteller, der ikke tager nogen risiko, når det kommer til hackede hjemmesider. De tager dem offline med det samme, de sporer et problem. Det er faktisk en god nyhed, at de gør det – for ofte er de hurtigere til reagere end Google er.

Er du først blevet blacklistet af Google, fordi din hjemmeside er hacket, så kan det blive lidt af en udfordring, at blive gode venner med Google igen.

Det er også en nyhed, at der er webhoteller, der nægter at hoste hjemmesider på gamle versioner af Joomla – måske har du modtaget en advarsel?

Ansvaret for din hackede Joomla hjemmeside er altid dit.

Men jeg hjælper dig gerne.

Jeg er Joomla ekspert, og sikrer at din side bliver renset, genskabt og klar til at komme online igen – endda inden for 24 timer.

Så har dit webhotel lukket din hjemmeside eller webshop ned, skal jeg nok tage dialogen med dem.

Mød Joomlakonsulenten – din Joomla ekspert

"Lad mig aflive en myte: en hacker er ikke nødvenligvis en ung fyr i en kælder, der drikker masser af sodavand.

Langt de fleste hackerangreb bliver fortaget af programmer og bots, der drøner rundt på internettet, som søger de svage hjemmesider. Hacking er en million-industri. Og derfor forstår jeg godt, at mange ikke forstår hvorfor at det netop skulle ramme deres lille virksomhedshjemmeside.

Din hjemmeside har værdi – enten som et led til et andet hackerangreb, til at samle data eller viden – eller blot som en træningsplads for nye hackere.

Så når politikere advarer, at hackerne kommer – så tager de ganske fejl. De er her allerede."

Michael Sønderup Nielsen
Joomla konsulent

Michael Sønderup Nielsen - Joomlakonsulenten

Har du en nødplan klar?

Danske virksomheder, store som små, bliver dagligt angrebet af hackere. Det er ikke altid hackerangrebet lykkes, men selv forsøget kan koste dyrt.

Har du en nødplan og en strategi klar, hvis din hjemmeside eller webshop bliver angrebet?

Nej vel?

Det er der faktisk rigtig mange der ikke har, fordi de ikke tror, at det kan ske for dem.

Men det gør det – desværre.

Derfor sikrer jeg dagligt rigtig mange Joomla hjemmesider mod hackerangreb. Jeg søger for, at hjemmesiderne altid er online, opdateret og opgraderede, så mine kunder ikke skal bruge tid på at lave nødplaner eller endnu værre, skulle rydde på efter hackerne.

Bliver din Joomla hjemmeside hacket igen og igen?

Er det tilfældet er der ret stor sandsynlighed for, at hjemmesiden ikke er blevet renset godt nok.

Det er ikke nok bare at fjerne de skadelige links eller lave hurtige lappe-løsninger på en hacket Joomla hjemmeside.

Der skal mere til.

Ofte ligger de skadelige filer m.m. nemlig godt gemt nede i kildekoderne på hjemmesiden. Dér hvor du helst skal have rigtig god erfaring, være Joomla ekspert eller en dygtig programmør, for at kunne identificere hvilke filer, der er tale om.

Der er ingen quick fixes – så hellere lad os tjekke og sikre at din hjemmeside er klar til at komme online, så du ikke bliver gen-hacket med det samme.

9 af de mest kendte typer af hacking, som du skal kende

Der er ingen tvivl om, at hackerne er kommet for at blive. Det er ikke kun din hjemmeside, der kan hackes – alt der er online, som din computer, din Wi-Fi-forbindelse og andre netværk, du bruger, kan hackes.

Nogle typer af hacking er mere uskyldige (white hat) og andre er direkte skadelige (black hat). De skadelige typer af hacking består ondsindet software, der kan lave uoprettelige ødelæggelser, som koster dyrt – økonomisk og personligt.

Cyberkriminalitet er en del af vores onlinevirkelighed.
Det er ikke for at skræmme dig – du behøver ikke en sølvpapirshat – men du skal dog vide at truslen er ganske ægte.

Derfor får du denne liste over de 8 mest kendte typer af hackerangreb.

Et fænomen som mail-Phising er ikke på listen. Men du skal alligevel advares, da den type af mails ofte giver hackerne adgang, hvis du klikker på linksne i mailen.
- Så nej, du skal ikke klikke på noget, du ikke ved, hvad er. Heller ikke hvis du aver en million dollers fra en rig onkel i USA, som du aldrig har kendt.

Bare slet mailen med det samme.

Her under kan du læse lidt mere om de 9 typer af hacking:

1) DDos-angreb

’Distributed denial-of-service’ betyder at hackerne angriber din hjemmeside med tusindevis af de samme requests på samme tid. Med andre ord, så oversvømmer de din hjemmeside med forespørgsler, til den knækker under for det massive pres. Det er ofte under disse meget intense angreb, at dit webhotel lukker for din hjemmeside, da det trækker alle ressourcer fra webhotellets server. Har du et billigt webhotel, hvor der sagtens kan ligge over 1000 hjemmesider samme server, som din hjemmeside, stopper de angrebet ved at lukke den, så det ikke går ud over de andre.

2) Malware

Malware er en fællesbetegnelse for virkelig ondsindede stykker software, der hver dag udkommer i over en halvmillion nye versioner. Malware er ikke bare skadelig for din hjemmeside og computer, men spreder sig ofte med lysets hast.

Noget Malware udspionerer, andet ødelægger og noget tager dine data og filer som gidsel.

Som disse typer af Malware:

3) Adware

Adware er ofte pop-up reklamer, der egentlig ser ganske uskyldige ud. De reklamerer med gode tilbud, medicin eller pornosider, i håbet om at du klikker på linket.

Men det skal du selvfølgelig ikke, for selvom du skulle ende på en side, der relaterer til reklamen, kan dit klik også betyde, at du samtidig bliver hacket.

4) Ransomware

Et af hackernes nyeste og mest fortrukne Malware er Ransomware. Ransomware er fleksibelt, så det kan både inficeres fra en hjemmeside du besøger, via din computer … faktisk er der ingen grænser for hvor og hvordan Ransomware kan komme ind.

Ransomware tager, kort og godt, alle dine filer som gidsel. Det foregår via kryptering, som ikke kan spores. Der kun er en nøgle til at låse filerne op med, så der er intet at gøre. Derfor kræver hackerne gerne en høj løsesum (ofte i bitcoins) for at frigive dine filer.

Måske husker du Mærsk-Ransomwareandgrebet, der endte med at koste over 200 millioner dollers?

Ja, det gjorde rigtig ondt – men det er ikke kun store virksomheder der bliver ramt, det er også små virksomheder og private, der rammes af Ransomware.

Netop fordi Ransomware er umulig at spore og fortjenesten er skyhøj, kan hackerne leje Ransomware på det mørke net for bare et par få procenter af fortjenesten. Faktisk behøver de ikke engang at være hackere, men almindelige mennesker, der bruger Ransomware til skade en virksomhed eller person. Så let er det at bruge.

5) Trojanske heste

Trojanske heste er også Malware. Det ligner ofte troværdige programmer eller nye opdateringer til programmer, du allerede anvender. Derfor klikker du på dem, og så er skaden sket.

6) Orme

Orme er også skadelige programmer eller algoritmer, der spreder sig af sig selv og samtidig skaber nye kopier af Ormen. Orme kan nemt sprede sig fra program til program, og kan bære skadelig virus med sig.

7) Virus

En virus er et stykke software, der kan inficere et eller flere programmer. Langt de fleste vira skal aktiveres manuelt – gerne ved at du klikker på links eller downloads, som derefter skader eller direkte sletter dine filer og data.

8) Spyware

Spyware er lige som det lyder, nemlig et program, der holder øje med dine handlinger, alt hvad du søger på, hjemmesider du besøger og rapporterer informationerne tilbage til hackeren. Spyware er meget effektivt sammen med Adware, da hackeren med informationerne fra Spywaren kan udvikle Adware, som er mere sandsynlig, at du klikker på.

9) Keylogger

Keylogger er et program, der registrerer alt hvad du skriver på din computer. Alle passwords, mails og de koder du anvender, bliver sendt videre til hackeren.
Derefter har hackeren fri adgang.

Pointen er, at du som hjemmesideejer er nødt til at prioritere din sikkerhed – ikke kun fordi du har en hjemmeside online, men fordi der er så mange aktiviteter i din virksomhed, som ved et klik på et forkert link, kan have store konsekvenser. Konsekvenser som kan spredes til dine kunder, og dine kunders kunder, hvis din hjemmeside er ubeskyttet og sårbar.

Så vent ikke til skaden først er sket og kontakt os i dag for en uforpligtende samtale om sikkerheden på din Joomla hjemmeside.

5 stjerner

"Michael giver sig tid til at lytte, og kommer derefter med kompetent sparring, viden og forslag."

5 stjerner

"Uden tvivl sublim Joomla know-how og hurtig responstid"

5 stjerner

"Kompetent og løsningsorienteret dialog samt handlingsorienteret effektuering"

Hjælp til Joomla?