10 gode grunde til, at Joomla er dit oplagte valg af CMS

– #spreadthejoomlalove

Uanset om du vil bygge en hjemmeside til din virksomhed, starte en blog eller webshop kommer du ikke uden om et Content Management System (CMS). Et CMS er ideel til dig, der ikke har den mellemstore eller store kranførereksamen i HTML- eller CSS-programmering eller vil undgå at være afhængig af en udvikler.

 Der findes efterhånden mange CMS-løsninger at vælge imellem, hvoraf den ene er Joomla CMS. Efter at have arbejdet med Joomla i snart 20 år har jeg sammenfattet 10 gode grunde til, at systemet fungerer rigtig godt for mig og min kunder, og hvorfor Joomla burde være dit oplagte valg af CMS.

1. Joomla er et uafhængigt CMS

Med det mener jeg, at Joomla er et open source-software og gratis for alle. Joomla ejes af ingen og kan downloades gratis af alle. Du kan installere og opsætte Joomla på enhver server. Og hvad der et det mest vigtige er, at med open source giver det dig kontrol over udseendet og funktionaliteten på din hjemmeside. Du er derfor ikke begrænset af f.eks. et hjemmesidesystem som Wix, Squarespace m.fl. Hvis du f.eks. gerne vil flytte din hjemmeside væk fra Wix-systemet, er du nødt til at begynde helt forfra. Med en Joomla-hjemmeside kan du flytte den 1:1 til en anden server.

Du har derfor en ret stor fleksibilitet til at oprette en hvilken som helst type hjemmeside uden at være begrænset eller låst fast.

Det er netop derfor, at mange non-profitorganisationer, startups, freelancere, medier, virksomheder m.fl. bruger Joomla.

2. Et brugervenlig administration

Selvom CMS-platforme har en tendens til at være forholdsvis nem at bruge, tager Joomla det et skridt videre med hensyn til, hvor let det er at komme i gang. Administrationen er enkel og ligetil, så du kan være i gang på meget kort tid og hurtigt foretage ændringer, når det er nødvendigt. Og hvis du ikke er sikker på, hvordan en bestemt indstilling fungerer, kan du aktivere Joomlas tooltip for at få yderligere hjælp.

3. Det koster gratis

Fik jeg nævnt at Joomla er gratis? Joomla er som system gratis, hvor til du kan finde både gratis og kommercielle udvidelser. Men du er allerede godt kørende med Joomla i en standard installation, hvor du kan komme langt med standardfunktionerne.

4. Mange funktioner

Der findes mange tusinde udvidelser til Joomla, der kan tilføre din hjemmeside nye funktioner og værktøjer. Du bør så vidt muligt holde dig til at finde udvidelser via Joomla! Extensions Directory (JED), som fungerer lidt på samme måde som f.eks. App Store. For at udvidelserne kan ligge på den officieller Joomla-udvidelseshjemmeside, skal udvidelserne være af høj kvalitet og rent faktisk fungerer. Der foretages kvalitetskontrol inden, at udvidelserne bliver tilgængelige.

5. Joomla er et kraftfuld værktøj

Joomla tilbyder overlegne værktøjer til produktion af kvalitetsoptimeret indhold. F.eks. indeholder Joomla et sublimt redigeringsværktøj og mange indbyggede SEO-funktioner, der gør Joomla til en stærk platform til dit SEO-arbejde.

6. Tilpasning

Joomla indeholder mange indstillingsmuligheder, der gør det nemt at opnå en bedre sikkerhed, spamsikring, cache og hurtigt indlæsningstid, SEO-indstillinger, der understøtter dit SEO- og markedsføringsarbejde. Du har også mulighed for nemt at opsætte flere sproglag.

7. Hurtig indlæsningshastighed

Med Joomla får du også en hjemmeside, der indlæses hurtigt. Her kan jeg især nævne cache og GZIP-komprimeringsfunktionerne, der er indbygget i Joomla som standard. Kombinationen mellem komprimering og cache giver dig en lynhurtig hjemmeside.

8. Sikkerhed

Joomla er kendt for at være en af de mest sikre CMS-platforme, når det gælder sikkerhed. Regelmæssige sikkerhedsopdateringer til Joomla og udvidelser gør, at du kan sove roligt – altså hvis du holder din hjemmeside opdateret. Da Joomla har en meget insisterende beskedfunktion, der sender en mail til dig, når der er en opdatering til Joomla, hvor i der er et link direkte ind til opdateringsfunktionen, er der ingen undskyldninger for ikke at holder din Joomla-hjemmeside opdateret.

9. Et stort fællesskab og hjælpsomhed

Omkring Joomla er der et helt community med hundredtusinder af brugere, udviklere og designere. Dette giver utrolige ressourcer, herunder et kontinuerligt opdateret forum, der langt overgår Joomlas allerede omfattende hjælpeguides og teknisk support. Det betyder, at du kan få hjælp til alle aspekter af webudvikling og design fra andre Joomla-brugere, herunder indsigt i fejl, sikkerhedsspørgsmål, opdateringer og meget mere.

10. Ideel til webshop

Selvom Joomla fungerer godt for alle typer virksomheder, er det også ideelt til en webshop. Der findes mange webshop-udvidelser, hvor du relativt hurtigt vil kunne bygge en webshop med online betaling, fragt, lagerstyring, rabatkuponer o.m.a.

Selvom du installerer en webshop i Joomla komplicerer det ikke den daglige brug af Joomla. Alt forbliver lige så enkelt og ligetil.

Michael Sønderup Nielsen

Skrevet af

Michael Sønderup Nielsen


joomla-support-logo.png
Betalingskortlogoer
Joomlakonsulenten støttermiljøvenlig pakning
Joomlakonsulentens CSR-profil
Joomlakonsulenten siger Nej Tak Til Plastik
Joomlakonsulenten støtter et sundt arbejdsmiljø

Certificeret i SEMrush for professionelle

Joomlakonsulenten certificeret i SEMrush for professionelle

Følg Joomlakonsulenten

Copyright © 2021 Joomlakonsulenten

JK Security

Image
Midgårdsvej 1 - 8881 Thorsø 7199 2909
Cron Job Starts