Skip to main content

Joomla 5 udgivet!

Michael Sønderup Nielsen - Joomla konsulent
Kategori: Joomla 5
Opdateret 19. oktober 2023

Joomla 5 udgivet

Så blev det næsten jul før tid. Joomla 5 blev udgivet (17/10-2023) og kommer med en masse nye funktioner, forbedringer og den slags teknologiske fremskridt, hvor webudviklere verden over har svært ved at få armene ned over.

Det bedste ved den nye Joomla-version er, at overgangen fra Joomla 4 til Joomla 5 er mere en "opdatering" end en "opgradering".

Hvad er der  nyt i Joomla 5?

Med den awesomeness Joomla 5 kommer med, sætter nogle krav til dit webhotel. Du skal have minimum PHP version 8.1, MySQL 8.0.11, MariaDB 10.4 eller PostgreSQL 12.

Men, så får du også opdaterede versioner af TinyMCE og CodeMirror WYSIWYG-editorerne og ret væsentlige forbedringer af Joomlas effektivitet, stabilitet og sikkerhed​​. Og hvis du er bekymret for kompatibilitet, frygt ikke! De fleste udvidelser og skabeloner, der spillede fint sammen med Joomla 4, vil sandsynligvis også være kompatible med Joomla 5​​.

Joomla 5 har også fået optimeret SmartSearch- og SEO-funktionerne. Derudover kan du nu håndtere flere domæner fra én Joomla-administration og nyde godt af den nye teksteditor, Gutenberg​​.

Det helt nye bliver, at fremover vil der komme en ny Joomla-version hvert andet år, der repræsenterer endnu et skridt fremad i den uendelige stræben efter teknologisk perfektion og brugervenlighed​.

Joomla 5 er ikke kun et symbol på den fortsatte engagement i innovation, men også en fejring af det stærke og passionerede community, der står bag Joomla-projektet.

En smidig overgang fra Joomla 4 til 5

Jeg ved, at overgangen til en ny version kan føles overvældende, især hvis du lige har brugt tid og ressourcer på at opgradere til Joomla 4. Men med Joomla 5 bliver overgangen så smidig som mulig. Det gør virkelige Joomla til et attraktivt CMS, der ikke kun er kraftfuld og fleksibel, men også intuitiv og brugervenlig.

Hvis du gerne vil opdatere din Joomla 4 hjemmeside til 5, men er lidt usikker på det, så er du velkommen til at kontakte mig.

Hvis din hjemmeside stadig er i Joomla 3, så skal den først lige forbi Joomla 4 - men så bliver dit liv med din hjemmeside også nemmere - tro mig!

Læs mere om Joomla 5 udgivelsen her: https://www.joomla.org/announcements/release-news/5900-joomla-5-0-and-joomla-4-4-are-here