Google crawler ikke indhold

- bag JavaScript, indlæser flere knapper. Infinity Scroll ikke meget bedre

Googles egen John Mueller har i et webmaster-hangout bekræfter, at de ikke crawler indhold bag JavaScript-baseret "indlæs flere"-knapper.

Mueller bekræfter også, at de muligvis ikke crawler alt indhold, der er indlæst via en Infinity scroll – eller på godt jysk, uendelige scrolling.

Selvom paginering, som du ser på mange blog nederst, hvor du kan bladre videre til næste side, er den mest populære måde at administrere indhold på sider med meget indhold, er der to andre metoder, der er blevet mere anvendt de sidste par år:

  • JavaScript-"indlæs flere"-knapper - Det er her, i stedet for pagination, du indlæser yderligere indhold til siden dynamisk via en "indlæs mere"-knap i slutningen af siden.
  • Uendelig scrolling (infinity scrolling) - Her indlæses mere indhold automatisk, når du ruller til bunden af siden.

Jeg tænker, at den øgede brug skyldes, at Google annoncerede sin evne til at forstå hjemmesider bedre ved at udføre Javascript i 2014 og gennemgå AJAX i 2017.

Det er lidt overraskende, at nyhederne den gang om ændringen ikke er blevet formidlet bedre til SEO- og udviklermiljøet.

Lad os se på, hvad John Mueller havde at sige om dette mere detaljeret.

Google kan ikke crawle indhold bag JavaScript "Load More"-knapperne

Mueller har indrømmet, at de tidligere ville forsøge at gengive indhold bag "indlæs flere"-knapper, hvilket jeg tænker bidrog til forvirringen.

Men i en ret tydelig udmelding sagde Mueller, at fordi omkostningerne ved gengivelse af "indlæs mere" indhold er så dyre, gør de det ikke længere.

Tidligere ville vi prøve at finde ud af dette og forsøge at udløse nogle af disse for at se, hvad der ville ske, men det er ekstremt dyrt, når det kommer til at gengive hele nettet, så jeg tror, at vi slet ikke gør det.

Senere i udmelding bekræftede Mueller det igen:

Så hvis du bruger en ”indlæs mere”-knap med JavaScript, så er det noget, vi sandsynligvis ikke ville bruge tid på.

Google crawler IKKE indhold, der er indlæst via uendelig scrolling

Uendelig scrolling er lidt mere kompliceret.

Google gengiver din side i en meget lang visning, og hvis den uendelige scrolling øger visningen, vil de gennemgå det nye indhold. Men de vil kun gøre det den ene gang.

Hvis du har meget indhold, der skal indlæses via uendelig scrolling, er det sandsynligvis ikke SEO-venligt.

Her er hvad Mueller havde at sige:

Vi gør noget, vi kalder rammeudvidelse, det vil sige, at vi tager den side, og vi prøver at gengive den på en ekstremt lang visning, og vi ser, om siden gør noget som uendelig indlæsning, hvor den udvider visningen.

Vi ”åbner” visning en gang og ser, hvad der indlæses og forsøge at indeksere alt dette, men vi ville ikke gøre dette flere gange i træk.

Især når det kommer til uendelig scrolling, som navnet siger, at nogle hjemmesider faktisk har stort set en uendelig scrolling, hvor du kunne udvide den en hel række gange, og du ville ikke nødvendigvis finde nyt indhold, du finder bare en slags gentagne sektioner på tværs af hele hjemmesiden.

Mueller fortsatte, at hvis du alligevel har til hensigt at bruge uendelig scrolling, så skal du:

Dobbelttjek vores dokumentation for at sikre dig, at du implementerer den på en måde, der gør, at det fungerer godt for Google til indeksering.

Du kan se hele diskussionen fra Webmaster Central Office-Hours Hangout nedenfor:

 

Michael Sønderup Nielsen

Skrevet af

Michael Sønderup Nielsen


joomla-support-logo.png
Betalingskortlogoer
Joomlakonsulenten støttermiljøvenlig pakning
Joomlakonsulentens CSR-profil
Joomlakonsulenten siger Nej Tak Til Plastik
Joomlakonsulenten støtter et sundt arbejdsmiljø

Følg Joomlakonsulenten

Copyright © 2021 Joomlakonsulenten

JK Security

Image
Midgårdsvej 1 - 8881 Thorsø 7199 2909
Cron Job Starts