Breaking News: Joomla 4 udkommer august 2021 - fremtidens CMS der vil revolutionere

Af Michael Sønderup Nielsen
Kategori: Joomla 4
Opdateret 29. juli 2021

Joomla 4 udkommet d. 17/8-2021

Endelig! YAY! Joomla 4 er her. Efter 9 års ventetid kan vi glæde os til, at den endelig udgives d. 17/8-2021.

Joomla er et open source-fællesskabsprojekt, der har leveret et Content Management System, der er blevet downloadet over 123 millioner gange i sine snart 16 år. Joomla er oversat til 77 sprog og der findes over 2,5 millioner hjemmeside baseret på Joomla.

Med en markedsandel på 3,0% er Joomla p.t. det tredje mest populære CMS i verden. Lidt mere håndgribeligt udtrykt svarer det til for hver 50 hjemmesider er 1 bygget med Joomla.

Joomla 4 vil som alle tidligere versioner være gratis at downloade og bruge.

joomla 4 raket

Tilgængelighed

Uanset hvilken størrelse din hjemmeside eller webshop har, er tilgængelighed et must. Fra starten leverer Joomla 4 den bedste tilgængelighed i klassen. Tilgængeligheden er allerede ind tænkt i layoutet, kontrasten og strukturen, så alle dine besøgende kan få gavn af din hjemmeside. Joomla 4 er kompatibel med W3C Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 (med AA -compliance).

Design

Administrationen har fået noget kærlighed og er blevet redesignet, hvor brugervenligheden er kommet mere i fokus. F.eks. er der sket en kraftig forbedring af mediemanageren og editoren, der vil gøre det endnu nemmere for dig at designe og opbygge gode hjemmesider. Der kommer også en mulighed for artikelskabeloner, hjælper dig og evt. dine kolleger med at holde sig til side-designet. 

E-mails

En funktion mange har savnet er en nem måde at tilpasse de e-mails, som Joomla udsender. Med det nye e-mail-skabelonsystem er det lettere end nogensinde at opsætte og style mailene, som du gerne vil uden at du skal kunne programmere. Nu kan du tage Joomla hjemmeside til det næste niveau, når du kommunikerer med dine kunder eller brugere.

Søgefunktion

Den indbyggede standard søgefunktion har fået en masse forbedringer og gjort mere intelligent.

SEO

Joomla har altid været god til SEO.

Og med Joomla 4 er det blevet endnu nemmere at arbejde med SEO-optimering af dit indhold.

Sikkerhed

Det er altid en god ide at være opdateret, fordi det er med til at holde sikkerheden i top. I den nye version af Joomla er der blevet arbejdet med forbedringer, der er med til at maksimere sikkerheden og holde hackere fra døren. Derfor vil en opgradering eller flytning til Joomla 4 være et klogt valg. Fordelene er utallige, når det kommer til at sikre dig og dine kunders data, der vil være så godt beskyttet, som de kan være.

Hastighed

Med Joomla 4 får du fordel af den forbedret performance. I dag er hastighed er en af de vigtigste faktorer for gode placeringer på Google, konverteringer af besøgende til kunder - uanset om din hjemmeside er en webshop eller du vil have flere betalende medlemmer. Joomla 4 giver hjemmeide det boost, den har fortjent.

Joomla 3.10 hjælper med overgangen til Joomla 4

Sammen med Joomla 4 frigives den første stabile version af Joomla 3.10.

Joomla 3.10 er broen mellem de to store versioner. Joomla 3.10 vil primært være en version, der indeholder noget teknik, der gør lette overgangen lettere til den næste store udgivelse. Joomla 3.10 vil efterfølgende blive understøttet i to år.

Når din hjemmeside er opdateret til 3.10, har du mulighed for at tjekke om dine udvidelser er kompatibel med Joomla 4.0-minimumskravene ved hjælp af en ny funktion, der følger med 3.10. Den tjekker også dit webhotel, om det overholder minimumskravene. Dette vil hjælpe dig med en problemfri opgradering til Joomla 4.0.

Hvem egne Joomla sig til?

Joomla 4 er for alle!

Selvom at Joomla udvikles og supporteres af frivillige fra hele verden, anvendes det overalt på internettet til alle former for hjemmesider og webshops, små hjemmeside, men også store nationale regeringshjemmesider. Fra små butikker til verdensførende mærke.

Joomlas overlegenhed kommer fra dens stadigt udviklede kodebase, der følger best practice, men også fra sit store økosystem af udviklere, der ser muligheder på markedet og fylder disse huller med gode udvidelser, der er designet til at imødekomme forskellige behov.

Joomla 4 er et CMS i verdensklasse. Det giver dig mulighed for at opbygge eller videreudvikle din hjemmeside, velvidende at den kan vokse med dine behov og skalere med dine kunder.

Spread some Joomla Love!

Joomlakonsulenten støtter den grønne omstilling
Joomlakonsulenten støtter miljøvenlig pakning
Joomlakonsulenten støtter et sundt arbejdsmiljø
Joomlakonsulenten siger Nej Tak Til Plastik
Joomlakonsulenten støtter sikker browsing
Joomlakonsulentens CSR-profil
Hjælp til Joomla?