Har Google straffet dig pga. af dårlige produktanmeldelser?

- endnu en algoritmeopdatering

I den seneste Google algoritmeopdatering (9/4-2021) går Google går efter produktanmeldelser. De går efter dårlige produktanmeldelser og fremmer de gode. Få tips til hvordan du optimerer dine produktanmeldelser.

Kort fortalt ”belønner” algoritmeopdateringen produktanmeldelser, der deler mere dybdegående beskrivelser end tyndt indhold, der blot opsummerer en masse produkter.

Anmeldelser, der er skrevet på en måde, der indeholder en indsigtsfuld analyse og baseret på en ”ægte” test af produktet, vil blive belønnet. Især hvis indholdet er skrevet af en ekspert eller entusiaster på området. Altså, en der ved, hvad han eller hun taler om.

Googles produktanmeldelsesopdatering har til formål at promovere indhold til anmeldelse, der ligger ud over meget af de skabelonoplysninger, du finder på flere hjemmesider. Google promoverer denne type produktanmeldelser med bedre placeringer i søgeresultaterne.

Google straffer ikke direkte dårlige og tynde produktanmeldelser eller sider, der blot lister en masse produkter.

Men hvis du nu har sådanne tynde produktanmeldelser og kan se, at du har en nedgang i placeringer eller trafik og dine konkurrenter får pludselig får bedre placeringer, så kan det jo godt føles lidt som en straf.

Graf over organisk trafik

Teknisk set er dette ikke en straf mod dit indhold, men Google belønner bare hjemmesider med bedre produktanmeldelser end dine.

Det positive er at denne Google-opdatering burde kun påvirke produktanmeldelsesindhold og ikke andet type indhold på din hjemmeside.

Opdateringen er ikke en grundlæggende opdatering i selve hoved-algoritmen, men en enkeltstående opdatering, hvor Google kun går efter produktanmeldelser. Men, derfor skal du stadig gøre dig umage med at lave nogle SEO-optimerede produktanmeldelser og behandle anmeldelsesteksterne, som alt andet tekst på din hjemmeside.

Formålet med produktanmeldelser må være at give dine besøgende indhold, der giver en indsigtsfuld analyse og test af produktet. Når du skal skrive en produktanmeldelse eller vil tjekke dem du allerede har, kan du prøve at stille følgende spørgsmål til produktanmeldelsen.

Hvad skal der til for at lave en god produktanmeldelser

  • Giver du udtryk for en ekspertviden om produktet, hvor det er relevant?
  • Viser du billedet af produktet eller hvordan det bruges med unikt indhold ud over det, du måske har ”lånt” fra producenten?
  • Vis kvantitative målinger på, hvordan et produkt måler sig i forskellige kategorier af ydeevne?
  • Forklar hvad der adskiller et produkt fra sine konkurrenter?
  • Kommer du ind på sammenlignelige produkter, der skal overvejes, eller forklare, hvilke produkter der er bedst til bestemte anvendelser eller omstændigheder?
  • Diskuterer du fordelene og ulemperne ved et bestemt produkt baseret på tests?
  • Beskriver du hvordan et produkt har udviklet sig fra tidligere modeller eller udgivelser for at gør det bedre, løse problemer eller på anden måde hjælpe brugerne med at træffe en købsbeslutning?
  • Fortæl om beslutningsfaktorer for produktets kategori, og hvordan produktet fungerer i disse områder? F.eks. ved en bilproduktanmeldelse kommer du ind på brændstoføkonomi og sikkerhed, der er vigtige beslutningsfaktorer og vurderer produktets ydeevne inden for disse områder.
  • Beskriver du, hvordan et produkt er designet og dets virkning på brugerne ud over, hvad producenten siger?

Hvorfor bør du forholde dig til denne Google-opdatering

Hvis du har produktanmeldelser på din hjemmeside, skal du kontrollere din placering for at se, om du blev påvirket. Har din organiske søgetrafik ændret sig positivt, negativt eller er der status quo?

Har du miste trafik, så er det bare at smøge ærmerne op og begynde at optimere dine produktanmeldelser.

Punktum!

Michael Sønderup Nielsen

Skrevet af

Michael Sønderup Nielsen


joomla-support-logo.png
Betalingskortlogoer
Joomlakonsulenten støttermiljøvenlig pakning
Joomlakonsulentens CSR-profil
Joomlakonsulenten siger Nej Tak Til Plastik
Joomlakonsulenten støtter et sundt arbejdsmiljø

Følg Joomlakonsulenten

Copyright © 2021 Joomlakonsulenten

JK Security

Image
Midgårdsvej 1 - 8881 Thorsø 7199 2909
Cron Job Starts