Skip to main content

Hvad er rel = ”noopener” i Joomla?

Michael Sønderup Nielsen - Joomla konsulent
Af Michael Sønderup Nielsen
Kategori: SEO
Opdateret 5. december 2019

Hvad er rel = noopener

Flere har spurgt mig, hvad er en "no opener"? Hvis du vælger at åbne et link i et nyt vindue, tilføjer Joomla denne attribut til dit link. I dette blotindlæg forklarer jeg, hvad rel = ”noopener” er, og hvordan det påvirker din hjemmeside.

Er en ”noopener” en nederen SEO-ting?

rel = ”noopener” er det man kalder en HTML-attribut, der automatisk tilføjes til alle links, som du vælger skal åbne i en browserfane. Den ledsages også af en rel = ”noreferrer”-attribut. Denne funktion blev introduceret i Joomla for at tackle en sikkerhedssårbarhed, der kan udnyttes af ondsindede hjemmesider.

Der findes nogle JavaScript-funktioner, der tillader en ny fane at få kontrol over dets henvisningsvindue. Hvis du linker til en ekstern hjemmeside, der er påvirket af den ondsindede kode, kan denne hjemmeside bruge egenskaben windows.opener (JavaScript) til at ændre den originale side (din hjemmeside) til at stjæle information og sprede ondsindet kode.

Tilføjelse af rel = ”noopener” forhindrer ny fane i at drage fordel af denne JavaScript-funktion. Tilsvarende forhindrer attributten rel = ”noreferrer”, at henvisningsinformationen videresendes til den nye fane.

Joomla er altid fremme på beat’et for at hjemmesidens sikkerhed altid er i top. Når du tilføjer et link og vælger 'Åbn i ny fane', tilføjer Joomla rel = "noopener" og rel = "noreferrer" til kildekoden til linket.


Hvordan påvirker rel = ”noopener” din Joomla SEO?

Selvom attributten rel = ”noopener” forbedrer sikkerheden på din Joomla-hjemmeside ønsker flere brugere at undgå at bruge attributten, fordi de tror, det vil påvirke deres SEO.

Lad mig sige det meget kort.

Det er en myte!!!

Attributten har ingen indflydelse på hjemmesides SEO eller placeringer på Google eller den samlede performance.

Hvad er forskellen mellem noopener og nofollow?

Det er let at forveksle rel = ”noopener” med rel = “nofollow”.

De er to forskellige ting.

Noopener-attributten forhindrer din hjemmeside at blive hacket på tværs af sider og forbedrer sikkerheden.

På den anden side forhindrer nofollow-attribut, at din hjemmeside videresender SEO-linkjuice til den linkede hjemmeside.

Google kigger efter og vurderer en nofollow-attribut, når du følger et link på din hjemmeside. Google tager imidlertid ikke hensyn til noopener- attributten.

Som standard tillader Joomla dig ikke at tilføje nofollow til dine eksterne links. Hvis du vil tilføje nofollow i Joomla, skal du bruge et plugin.

Hvordan påvirker rel = ”noreferrer” tilknyttede links i Joomla?

Rel = ”noreferrer” påvirker ikke tilknyttede links på din hjemmeside. Nogle mener, at det gør, fordi rel = ”noreferrer” forhindrer, at henvisningsinformationen overføres til den nye fane.

Sådan deaktiveres rel=”noopener” i Joomla

Der er faktisk ikke behov for at fjerne rel=”noopener” fra links på din hjemmeside. Det er godt for hjemmesides sikkerhed og har ingen indvirkning på hjemmesidens SEO eller generelle performance.

Men, hvis du insisterer på at der ikke skal være nogen attributter på dine links, så kan du nemt deaktiverer dem i JCE Text Editor.

Gør følgende:

  • Log på hjemmesidens administration
  • Gå til Komponenter --> JCE Text Editor
  • Klik på ”Editor Profiles”
  • Klik på ”Default”
  • Klik på fanebladet ”Plugin Parameters”
  • Find ”Link” og klik på den
  • Find felterne ”Relationship page to target” og “Relationship target to page”
  • Sæt dem til “Not Set”.
  • Gem og luk

Bemærk venligst at jeg IKKE anbefaler at fjerne rel = ”noopener”.

Der er ingen god grund til at gøre det.


Hjælp til Joomla?